Probeer deze super-gezonde en veganistische chocomousse eens als dessert of tussendoortje.
Ingrediënten :
150 gr pure chocolade (min. 85%)
1 blik (400 ml witte bonen (cannellini), best zonder toegevoegd zout)
Bereidingswijze:
Smelt het grootste deel van de chocolade au-bain-marie (in een kom boven kokend water of in de magnetron), hou nog een beetje over om als afwerking te gebruiken.
Giet het sap van de bonen in een potje en zet dit even opzij
Doe de bonen samen met de gesmolten chocolade in een blender/food processor en pureer dit tot een homogeen mengsel
Klop het sap van de bonen (aquafaba genaamd) op met een mixer tot het op opgeklopt eiwit lijkt (voordeel van auqafaba : je kan het niet overkloppen zoals eiwit)
Voeg het chocolademengsel toe aan het opgeklopte bonensap en verdeel dit over glaasjes
Koel in de ijskast voor minstens 1u
Rasp de overgebleven chocolade en verdeel dit over de glaasjes
Weetjes:
Aquafaba is een alternatief voor eiwit (om een veganistische mousse te maken
pure chocolade van >= 85% bevat flavonoïden, een antioxidant.
Flavonoiden helpen om het LDL (“slechte”) cholesterol te verlagen. Zwarte chocolade kan ook een positief effect hebben op je humeur (en niet alleen om dat het zo lekker is).
Kan ik hier eventueel ook mijn eiwit poeder in toevoegen? Ik gebruik een vanille eiwitshake elke dag na het sporten. Of zou dat de smaak compleet veranderen?
Dat ziet er heelijk uit!